Jednostavne i brze mahune s češnjakom

Istovremeno mekane, ali i hrskave mlade mahune izvrsne su kao prilog ili lagani obrok u ove tople dane.
Vidi originalni članak

Mahunarke se svakako moraju naći na ljetnom jelovniku, ali ne u obliku variva koja griju organizam, već hladnih salata. Kuhane mahunarke zakiseljene tek limunovim sokom i začinjene mediteranskim začinima po želji, neće vas samo ohladiti, već i napuniti važnim nutrijentima potrebnim za borbu protiv vrućina. 

Za osvježenje, predlažemo da isprobate mlade mahune s češnjakom.

 

Kolumne Nezamjenjivo jelo generacija: Varivo od mahuna

 

jelo od mesa Piletina s roštilja s toplom salatom od mahuna

 

Potrebno vam je:

  • 400 g mahuna 
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 2 žlice soja umaka
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje 

Priprema:

  1. Češnjak narežite na tanke listiće, papričicu očistite od sjemenki i žilica i narežite je na manje kockice. Mahune očistite i operite.
  2. U woku, na malo maslinova ulja popržite kratko čili papričicu i češnjak, dodajte mlade mahune i pirjajte 5 minuta.
  3. Začinite soja sosom, paprom i pirjajte još 10-15 min. Mahune trebaju biti mekane, ali i hrskave. 
     
Posjeti Gastro.hr