gastro postao
Istovremeno mekane, ali i hrskave mlade mahune izvrsne su kao prilog ili lagani obrok u ove tople dane.
Mahunarke se svakako moraju naći na ljetnom jelovniku, ali ne u obliku variva koja griju organizam, već hladnih salata. Kuhane mahunarke zakiseljene tek limunovim sokom i začinjene mediteranskim začinima po želji, neće vas samo ohladiti, već i napuniti važnim nutrijentima potrebnim za borbu protiv vrućina.
Za osvježenje, predlažemo da isprobate mlade mahune s češnjakom.
Potrebno vam je:
- 400 g mahuna
- 4 režnja češnjaka
- 1 čili papričica
- 2 žlice soja umaka
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Češnjak narežite na tanke listiće, papričicu očistite od sjemenki i žilica i narežite je na manje kockice. Mahune očistite i operite.
- U woku, na malo maslinova ulja popržite kratko čili papričicu i češnjak, dodajte mlade mahune i pirjajte 5 minuta.
- Začinite soja sosom, paprom i pirjajte još 10-15 min. Mahune trebaju biti mekane, ali i hrskave.