Jednostavno fina: Savijača od višanja i sira

Thinkstock
Spojite sir i kompot od višnje u ovu brzinsku slasticu. Poslužite je uz popodnevnu kavu ili vruću šalicu čaja te uživajte u jednostavnim okusima istih takvih sastojaka...
Vidi originalni članak

Za pripremu ove jednostavne slastice bit će vam potrebno svega nekoliko sastojaka. Savijača će biti najbolja koristite li svježe tijesto za savijače, dok će se kompot od višanja sjajno povezati sa svježim sirom. Smjesi za punjenje dodajte i nekoliko žlica soka iz kompota, pa sve zarolajte u slasne štrudle. 

 

Cutie and Pie U štrudlu s jabukama dodaj tajni sastojak, bit će sjajna!

 

Za hrskaviju koricu, štrudle premažite otopljenim maslacem, a možete ih posipati i smeđim šećerom koji će se tijekom pečenja divno karamelizirati i donijeti neke posve nove, još bolje okuse.

 

Stvorena za zimu Kakav spoj: Štrudla od jabuka, naranče i brusnica

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 6 listova tijesta za savijače
  • 60 g maslaca
  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 150 g šećera
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 400 g svježeg sira

Priprema:

  1. Dva po dva lista raširite i poprskajte s malo rastopljenog maslaca, pa jedan list preklopite drugim.
  2. Zatim dodajte kompot od višnje, pomiješajte ga svježim sirom i dodajte šećer. Dodati možete i malo soka iz kompota.
  3. Zarolajte u savijaču i složite jednu do druge u lim.
  4. Površinu prelijte ostatkom rastopljenog maslaca i stavite peći na 180°C u vruću pećnicu dok ne dobije zlatnu boju (oko 30 minuta).

U slast!

Posjeti Gastro.hr