Baš kako volimo: Super brza pita od tikvica i slanine

Thinkstock
Za ovu pitu neće vam biti potrebna baš nikakva podloga. Pripremite tek sezonsko povrće i jednostavne sastojke koje zasigurno već imate u hladnjaku. Pomiješajte ih i fantastična pita već je napola gotova...
Vidi originalni članak

Zaboravite na pripremu prhkog tijesta, ova pita od tikvica savršena je baš takva kakva je – bez kore i s divnim aromama slanine ili pancete.

 

NAJBOLJI RECEPTI Tikvice: Povrće kojem ne možete odoljeti

 

Pomiješajte sve sastojke pa ih ubacite u kalup, pecite do lijepe, zlatne boje, a zatim poslužite uz osvježavajuću salatu od krastavaca i rajčice

 

nema boljeg jela Klasika na tanjuru: Pohane tikvice

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 veća tikvica
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • Sir
  • Slanina ili panceta
  • Peršin
  • Maslac
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Tikvicu naribajte ili tanko nasjeckajte, posolite i ostavite neko vrijeme kako bi pustila vodu, pa je ocijedite.
  2. Prebacite je u zdjelu i pomiješajte s vrhnjem, brašnom, jajima, sjeckanim peršinom i slaninom koju ste prethodno popržili na tavi.
  3. Povežite sve zajedno u gustu smjesu pa prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
  4. Pospite naribanim sirom.
  5. Pecite na 200 stupnjeva dok površina ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr