Omlet od bjelanjaka idealan je u kombinaciji s povržem s roštilja ako želite lagan, a zasitan obrok. Da bi omlet izvana imao hrskavu koricu, a iznutra bio mekan i pahuljast, važno je dobro zagrijati tavu. Izlijte lagano umućene bjelanjke sa žlicom vode u tavu s debljim dnom, a kad se dno omleta počne peći toliko da vidite kako se bijeli, poklopite tavu i pustite neka se bjelanjci "kuhaju" oko minutu.
Skinite poklopac i pustite da se peku tako da višak vlage ispari iz njih. Kad se dno dovoljno zapeče, preklopite jednu stranu bjelanjka preko druge da dobijete omlet. Po želji, prije nego što preklopite jednu stranu, na bijeli omlet posložite nadjev; pečeno povrće, ploške tikvica, komadiće sira, listove mladog špinata ili neki slatki nadjev. Povrće za nadjev prvo kratko blanširajte pa sjeckano popržite na maslinovom ulju i luku.
Omlet možete ispeći i u kalupu za muffine. Za njegovu pripremu potrebno je desetak minuta i još 20 za pečenje u pećnici. Bjelanjke ne treba pretjerano ulupati, pomiješajte ih svega nekoliko sekundi i umiješajte malo svježeg sira, možete dodati i malo milerama te feta sira, koji će mu dati posebnu slanost.