gastro postao
Bogat doručak ili brzi ručak - ovu fritatu voljet ćeš u svako doba dana.
Frittata je izvrstan način da iskoristiš sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu savršen dodatak tikvica (možeš koristiti i šparoge). Naribaj je, dodaj joj malo jačine s kakvom dobrom šunkom i sirom jačeg okusa pa zapeci.
Obožavat ćeš ovu kombinaciju meke unutrašnjosti koja se topi u ustima i okusa koji zovu na još. Posluži frittatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospi svježim peršinom i uživaj.
Sastojci:
- 2 šalice tikvice
- 2 žlice maslaca
- 6 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 šaka šunke
- 1 šaka sira
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
- Naribaj tikvicu, posoli je i pusti da ispusti višak tekućine.
- Na vatri otopi maslac, dodaj tikvicu i peci na srednjoj vatri nekoliko minuta.
- U posudi pomiješaj jaja i kiselo vrhnje.
- U tu mješavinu dodaj šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.
- Ulijte sve skupa u kalup, pa peci oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.
Dobar tek!