Jogo - jago torta

Jagode. Jogurt. Sir. Šlag. Sve je rečeno :) P.s. Hvala mama, tvoje su ipak najbolje! <3
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 14

Težina pripreme: Srednje

Biskvit

  • 3 jaja
  • 85 g šećera
  • 85 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev

  • 10 listića želatine
  • 500 g jagoda
  • 500 g svježeg posnog sira
  • 250 g jogurta
  • 4 žlica mlijeka
  • 90 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlica soka od limuna
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 80 g sjeckanih pistacija

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojiti žumanjke i bjelanjke, od bjelanjaka stući čvrsti snijeg te mu postupno dodavati šećer. Razmutiti žumanjke te ih umiješati u snijeg. Prosijati brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa i to dodati u smjesu. Izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, promjera 28 cm. Peći 15 minuta. Pečen biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se hladi.
  2. Namočiti listiće želatine. Očistiti i oprati jagode. 150 grama narezati na kockice a 150 grama smiksati u kašu štapnim mikserom.
  3. U posebnoj zdjeli izmiješati sir, jogurt, šećer i vanilin šećer. Dodati sok od limuna pa izmiješati.
  4. Stući slatko vrhnje i od toga ostaviti sa strane 6-7 žlica (za ukrašavanje).
  5. Ocijediti želatinu pa ju otopiti u zagrijanom mlijeku. Dodati joj 2 žlice smjese od sira (korak 3) pa sve primiješati u ostatak kreme.
  6. Kremu izliti u dvije zdjele. U prvu umiješati narezane i izmiksane jagode (kašu). Stučeno vrhnje (korak 4) podijeliti ravnomjerno u obje kreme, u prvu s jagodama i drugu bijelu, od sira.
  7. Oko hladnog biskvita staviti obruč, okvir kalupa za tortu. Biskvit prvo premazati kremom od jagoda pa zatim bijelom kremom od sira. Tortu ostaviti nekoliko sati u hladnjaku (minimalno 4) pa joj skinuti obruč te ju premazati ostatkom šlaga (korak 4). Poslagati polovice jagoda i posuti ju sjeckanim pistacijama.

Jagode. Jogurt. Sir. Šlag. Sve je rečeno :) P.s. Hvala mama, tvoje su ipak najbolje! <3

Posjeti Gastro.hr