Juha od bundeve

Gusta juha od kraljice jeseni s dodatkom kiselog vrhnja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 872

Potrebno vam je

  • 1000 g bundeva
  • 1 l povrtni temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 žlica ulje bučino
  • sušeni timijan
  • list bosiljka
  • origano
  • kadulja
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Bundevu ogulite, odstranite joj koštice pa ju narežite na kockice. Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na maslinovom ulju, dodajte kockice bundeve, kratko popržite pa podlijte povrtnim temeljcem. Začinite sa soli i paprom. Dodajte začine po želji (timijan, bosiljak, origano, kadulju, chilli papričicu).
  2. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 min, dok bundeva ne omekša.
  3. Štapnim mikserom miksajte bundevu dok ne dobijete glatku smijesu, vratite na vatru i kuhajte još 5 min da se sastojci prožmu.
  4. Pri serviranju juhu pospite s malo bučinog ulja i pečenim bučinim košticama, po želji možete dodati malo kiselog vrhnja.
Posjeti Gastro.hr