Juha od graška: bistra i krem varijanta

Shutterstock Krem juha od graška
Dosadile su ti jedne te iste juhe koje uvijek ponavljaš? Ako si u potrazi za novim idejama, juha od graška je odličan odabir jer lagano kreće njegova sezona
Vidi originalni članak

Ako do sada grašak za tebe nije primarno bio sastojak za juhu, tu smo da ti damo nove ideje za savršenu proljetnu juhu u kojoj glavnu ulogu imaju upravo ove male zelene bobice. Osim što ima odličan okus, grašak daje tvom tijelu čak osam vitamina, šest minerala, prehrambenih vlakana i proteina - a vole ga i oni najmlađi!

Bije bitno preferiraš li krem ili bistre juhe, jer juha od graška postoji u obje navedene varijante! Donosimo ti recept za krem juhu od graška i bistru juhu od graška i mrkve.

Bistra juha od graška i mrkve

Sezonska juha najfinija je juha, a sezona graška počinje u proljeće i traje do jeseni što znači da je najbolje vrijeme za uživati u okusima ove svježe namirnice. Dodaj joj i mladu mrkvu koja je također u sezoni i recept za savršenu proljetnu juhu je tu.

Upravo iz razloga što je ovo povrće u sezoni, nećemo ga miksati već mrkvu samo narezati na komadiće kako bi uživali u njihovim punim okusima.

Krem juha od graška - recept Marthe Stewart

Ako ipak više voliš krem juhe, donosimo ti recept za rashlađenu krem juhu od graška. Lifestyle guru Martha Stewart poznata je kao druga najutjecajnija žena u showbizu u Americi, odmah nakon Oprah.

Upravo je Martha milijune žena podučila umijećima kuhanja, vrtlarenja, uređivanja interijera, pa i duhovnog razvoja, a mi ti donosimo njen recept za krem juhu od graška koja se poslužuje hladna.

Na našem proljetnom meniju su i ova divna jela...

Na nove načine Slastan talijanski klasik: lignje punjene graškom Sa sezonskim povrćem Proljetna shakshuka raskošan je doručak, ručak ili večera 20 minuta posla Brzinski kremasti špageti sa šparogama i graškom

 

Posjeti Gastro.hr