gastro postao
Nedostatak vremena nije opravdanje za preskakanje obroka. Posluži se ovim receptom...
Vjerujemo da ima dana kada jednostavno nemaš volje za pripremu kompleksnih obroka. Tada pomaže zaliha jednostavnih i pristupačnih polusatnih recepata, u koju spada i ova varijanta špageta sa šparogama, graškom i porilukom.
Ovo je jelo sezonsko, lagano i bogato vlaknima te vitaminom C. Neće ti teško pasti, ali ćeš biti sita i zadovoljna do kraja dana. Sastojci su dovoljni za dva serviranja, pa ih po potrebi udvostruči. Dobar tek!
Špageti sa šparogama i graškom
Sastojci:
- 150 g špageta
- 150 g šparoga
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g poriluka
- 1 čili papričica
- 1 režanj češnjaka
- 150 g graška
- sok i korica limuna
Postupak:
- Šparoge operi i odreži im tvrde krajeve, a potom ih nareži na manje komade.
- Kuhaj špagete po uputama na pakiranju. Posljednje tri minute dodaj šparoge. Procijedi pa sačuvaj 50 ml vode od kuhanja.
- U tavici na maslinovom ulju prodinstaj sitno nasjeckani poriluk te očišćenu i nasjeckanu čili papričicu (bez sjemenki). Umiješaj grašak, sok i koricu limuna i kratko drži na vatri.
- Pomiješaj špagete i šparoge s pripremljenim umakom te sačuvanom vodom od kuhanja. Kratko miješaj pa dobro začini soli i paprom.
- Posluži odmah - i ne zaboravi posuti svježe naribanim sirom.