Jutro je bolje uz curd od grejpa

Stockfood
Pripremite slastan curd i poslužite ga uz svježi kruh ili pecivo, palačinke, vafle, scones...
Vidi originalni članak

Curd je multifunkcionalan i jednostavan, a okusom daleko nadmašuje kupovne varijante.

Možete ga iskoristiti za pripremu doručka, ali i različitih deserata – u rasponu od jednostavne kreme sa slatkim vrhnjem do mirisne slojevite pite.

 

ODLIČNA KOMBINACIJA Za svako doba dana: Salata od grejpa i avokada

 

Sastojci:

  • 250 ml soka od crvenog ili žutog grejpa
  • 3 žlice naribane korice grejpa
  • 50 g šećera + 2 žlice
  • 4 žlice omekšalog maslaca
  • 3 velika jaja + 3 žumanjka
  • Sol

 

Priprema:

  1. Prelijte sok od grejpa u manju posudicu i zagrijte ga do vrenja na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i pustite da krčka dok se ne reducira napola (otprilike pet minuta).
  2. Umutite cijela jaja i žumanjke sa šećerom, reduciranim sokom, koricom i prstohvatom soli i kuhajte na pari nekoliko minuta uz miješanje.
  3. Maknite s vatre kada se zgusne i dodajte omekšali maslac. Izmiješajte i prebacite u dublju posudu.
  4. Posudu uronite u ledenu vodu i miješajte dok se ne ohladi.
  5. Površinu curda pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na barem četiri sata prije posluživanja.

 

Zadnji agrumi Gorka sreća: Koktel od grejpa

 

Želimo vam ugodan ostatak dana!

 

Posjeti Gastro.hr