gastro postao
Harmonija okusa u ovoj salatu ne prestaje iznenađivati.
Osim izvanrednog okusa, prednost salate od grejpa, avokada i ljutike je i kratko vrijeme pripreme. Trebat će vam samo 20 minuta da pripremite lagan i osvježavajuć obrok za četiri osobe.
Ova salata ne bi trebala biti glavni obrok u danu, ali je idealna za umorne večeri, pauzu od posla ili učenja pa čak i za kasniji doručak.
Sastojci:
- 2 crvena grejpa
- 1 nasjeckana ljutika
- 1 žlica vinskog octa
- 2 srednje velika avokada
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol
- Papar
Priprema:
- Ogulite grejp i narežite na kriške. Režite iznad zdjele kako bi sok koji kapa kasnije mogli iskoristiti.
- U taj sok dodajte nasjeckanu ljutiku i vinski ocat i ostavite da stoji desetak minuta.
- U dressing zatim dodajte maslinovo ulje, posolite ga i popaprite.
- Avokado narežite na kriške debele pola centimetra, posolite ga i rasporedite po tanjuru uz kriške grejpa.
- Prelijte salatu dressingom i poslužite odmah.
Dobar tek!