gastro postao
Pripremite slastan curd i poslužite ga uz svježi kruh ili pecivo, palačinke, vafle, scones...
Curd je multifunkcionalan i jednostavan, a okusom daleko nadmašuje kupovne varijante.
Možete ga iskoristiti za pripremu doručka, ali i različitih deserata – u rasponu od jednostavne kreme sa slatkim vrhnjem do mirisne slojevite pite.
Sastojci:
- 250 ml soka od crvenog ili žutog grejpa
- 3 žlice naribane korice grejpa
- 50 g šećera + 2 žlice
- 4 žlice omekšalog maslaca
- 3 velika jaja + 3 žumanjka
- Sol
Priprema:
- Prelijte sok od grejpa u manju posudicu i zagrijte ga do vrenja na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i pustite da krčka dok se ne reducira napola (otprilike pet minuta).
- Umutite cijela jaja i žumanjke sa šećerom, reduciranim sokom, koricom i prstohvatom soli i kuhajte na pari nekoliko minuta uz miješanje.
- Maknite s vatre kada se zgusne i dodajte omekšali maslac. Izmiješajte i prebacite u dublju posudu.
- Posudu uronite u ledenu vodu i miješajte dok se ne ohladi.
- Površinu curda pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na barem četiri sata prije posluživanja.
Želimo vam ugodan ostatak dana!