Dobar tek uz složenac od krumpira i tikvica

Shutterstock
Složenac od povrća s umakom od vrhnja i naribane goude može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo.
Vidi originalni članak

Ako ste u nedoumici što pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte gratinirani krumpir s tikvicama koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek osvježavajuća salata.

Ovo je još jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Krumpir, tikvice, sir, rajčica, vrhnje, malo ulja i začina i evo sjajne večere ili ručka.

 

sezona tek počinje... NIKAD NE DOSADE Tikvice na 3 slasna načina


Potrebno vam je:

  • 1000 g tikvica
  • 500 g mladog krumpira
  • 500 g rajčica
  • 150 g goude
  • 2 dl vrhnja 
  • 2 žlica krušnih mrvica
  • bosiljak
  • peršin
  • 2 žlice oštrog brašna
  • sol
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  1. Kuhaj krumpir u kori i oguljenog ga nasjeckaj na tanke ploške.
  2. Oguljene tikvice nareži po dužini, uvaljaj u brašno i zapeci na tavici s obje strane.
  3. Oguljene rajčice sitno nasjeckaj pa pirjaj. Nakon 15-ak minuta dodaj krušne mrvice, nasjeckani peršin, bosiljak i sol.
  4. Na nauljeno dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčica. Slaži red prženih tikvica pa red krumpira, dok sve ne potrošiš. Pritom svaki red prelij pirjanim rajčicama. Završi redom prženih tikvica.
  5. Zalij vrhnjem, pospi naribanim sira i soli te zapeci u pećnici 15-ak minuta na 160°C.

Dobar tek!

 

začinjeno s ljubavlju Slasne rolice od tikvica u bogatom umaku od mesa

Posjeti Gastro.hr