Recepti 20448 prikaza 08. lipnja 2018.

Kakav spoj: Gratinirani krumpir s tikvicama

Thinkstock
Složenac od povrća s umakom od vrhnja i naribane goude može biti odličan prilog ali i samostalno jelo.

Ako ste u nedoumici što pripremiti za ručak ili večeru, svakako probajte gratinirani krumpir s tikvicama koji može biti odličan prilog, ali i samostalno jelo uz koje je dovoljna tek osvježavajuća salata.

Ovo je još jedan dokaz da su jednostavne stvari često i najbolje. Krumpir, tikvice, sir, rajčica, vrhnje za kuhanje, malo ulja i začina i evo sjajne večere ili ručka.

 

Možda vas zanima... Pjenast i jednostavan nabujak s tikvicama Recepti

 

Možda vas zanima... Razveselite nepce pitom od tikvica i feta sira Recepti


Potrebno vam je:

  • 1000 g tikvica
  • 500 g mladog krumpira
  • 500 g rajčica
  • 150 g goude
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 žlica krušnih mrvica
  • bosiljak
  • peršin
  • 2 žlice oštrog brašna
  • sol
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  1. Kuhajte krumpir u kori i oguljenog ga nasjeckajte na tanke ploške. Oguljene tikvice narežite po dužini, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju s obiju strana.
  2. Oguljene rajčice sitno nasjeckane, pirjajte pa nakon 15-ak minuta dodajte krušne mrvice, nasjeckani peršin, bosiljak i sol. Na nauljeno dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčica.
  3. Slažite red prženih tikvica pa red krumpira, dok sve ne potrošite. Pritom svaki red prelijte pirjanim rajčicama. Završite redom prženih tikvica. Zalijte umakom od vrhnja, naribanog sira i soli te zapecite u pećnici 15-ak minuta na 160°C.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.