Keksi s bademom koji podsjećaju na grude snijega

Shutterstock
Pitanje je hoće li biti bijelog Božića, ali možemo ga prizvati ovim prikladnim keksima...
Vidi originalni članak

Ovi keksići, koji se na engleskom govornom području nazivaju snowball biscuits, i vizualno i okusom odlično odgovaraju prigodi. Savršeno će se uklopiti među blagdanske klasike, poput kiflica, raspucanaca i Linzera, a priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata. 

Imaj na umu da mogu stajati do pet dana na sobnoj temperaturi ili tri mjeseca u zamrzivaču. 

 

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 170 g omekšalog maslaca
  • 70 g šećera u prahu + za dekoraciju
  • ½ žličice ekstrakta badema
  • Prstohvat soli

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješaj brašno, bademe i sol u posudi.
  3. Izmiksaj maslac sa šećerom u prahu i ekstraktom badema u pahuljastu smjesu.
  4. Dodaj suhe sastojke pa izmiksaj u glatku smjesu.
  5. Oblikuj kuglice i rasporedi ih po namašćenom limu s razmakom od pet centimetara.
  6. Peci 10-12 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  7. Izvadi iz pećnice pa ih uvaljaj u šećer u prahu. Pusti da se ohlade, a potom ih uvaljaj još jednom.

Čuvaj ih u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. U slast!

 

za različite ukuse Prosinac je vrijeme za pečenje keksića, a ove moraš isprobati!

Posjeti Gastro.hr