Keksi s čokoladom

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica sol
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 1 žličica soda bikarbona
  • 60 g maslac, slani
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žličica ekstrakt vanilije
  • 2 šalica čokoladne kapljice

Priprema

  1. Prosijte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umutite maslac i šećere mikserom na srednjoj brzini oko četiri minute, potom umutite jaja te vaniliju. Smanjite brzinu pa dodajte brašno. umiješajte čokoladne suze.
  2. Prekrijte folijom i hladite tri sata ili preko noći. Žlicom izvadite tijesto u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 190°c oko 12 minuta.
Posjeti Gastro.hr