gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica sol
- 1 žličica prašak za pecivo
- 1 žličica soda bikarbona
- 60 g maslac, slani
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 3 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žličica ekstrakt vanilije
- 2 šalica čokoladne kapljice
Priprema
- Prosijte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umutite maslac i šećere mikserom na srednjoj brzini oko četiri minute, potom umutite jaja te vaniliju. Smanjite brzinu pa dodajte brašno. umiješajte čokoladne suze.
- Prekrijte folijom i hladite tri sata ili preko noći. Žlicom izvadite tijesto u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 190°c oko 12 minuta.