Kolač od sira s grejpom

Osvježavajuća verzija popularnog deserta sa sirom oduševit će sve koji vole okus citrusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 406

Potrebno vam je

  • 375 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 0.30 šalica šećer, kristal
  • 0.60 šalica sok od grejpfruta (prirod. svj.)
  • 1 žlica zelatina
  • 0.25 šalica voda
  • 1.25 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 50 g maslac, neslani
  • 125 g đumbirovi keksi

Priprema

  1. Premažite lim za pečenje promjera 20 cm uljem.
  2. Mikserom utucite svježi sir i šećer dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte sok grejpa ili koncentrat, dobro tucite nakon svakog dodavanja.
  3. U posudi umutite želatinu u vodu. Stavite posudu nad proključalu vodu dok se želatina ne rastopi, pa ju dodajte mješavini sira, dobro miješajući.
  4. U mješavinu sira umiješajte tučeno vrhnje, pa smjesu ulijte u pripremljeni lim. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
  5. Promiješajte maslac, mljevene kekse s đumbirom i šećer te ih natisnite na tortu. Stavite u hladnjak na 3-4 sata dok se ne slegnu.
  6. Preokrenite tortu na pladanj za serviranje. Ukrasite ju tučenim vrhnjem i narezanom koricom grejpa.
Posjeti Gastro.hr