gastro postao
Osvježavajuća verzija popularnog deserta sa sirom oduševit će sve koji vole okus citrusa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 406
Potrebno vam je
- 375 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 0.30 šalica šećer, kristal
- 0.60 šalica sok od grejpfruta (prirod. svj.)
- 1 žlica zelatina
- 0.25 šalica voda
- 1.25 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 50 g maslac, neslani
- 125 g đumbirovi keksi
Priprema
- Premažite lim za pečenje promjera 20 cm uljem.
- Mikserom utucite svježi sir i šećer dok ne postanu kremasti. Postupno dodajte sok grejpa ili koncentrat, dobro tucite nakon svakog dodavanja.
- U posudi umutite želatinu u vodu. Stavite posudu nad proključalu vodu dok se želatina ne rastopi, pa ju dodajte mješavini sira, dobro miješajući.
- U mješavinu sira umiješajte tučeno vrhnje, pa smjesu ulijte u pripremljeni lim. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
- Promiješajte maslac, mljevene kekse s đumbirom i šećer te ih natisnite na tortu. Stavite u hladnjak na 3-4 sata dok se ne slegnu.
- Preokrenite tortu na pladanj za serviranje. Ukrasite ju tučenim vrhnjem i narezanom koricom grejpa.