Kolačići sa zobenim pahuljicama

Želite li se malo poigrati sastojcima, možete upotrijebiti i zobene pahuljice s komadićima čokolade, lješnjaka ili badema
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 106

Potrebno vam je

  • 65 g maslac, slani
  • 150 g zobene pahuljice
  • 100 g marelice, sušene
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 prstohvat klinčići u prahu
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 prstohvat sol
  • limunova korica

Priprema

  1. Rastopite maslac u velikoj tavi. U njoj, miješajući, lagano popržite zobene pahuljice. Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade. Marelice narežite na komadiće.
  2. Umutite jaje, šećer, cimet, mljevene klinčiće, vanilin šećer i sol. Potom umiješajte zobene pahuljice, suho voće i limunovu koru.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite papirom lim za pečenje. Mokrom žlicom stavite na lim hrpice tijesta. Kolačići se tijekom pečenja malo rašire pa ostavite mjesta među hrpicama. Pecite oko 20 minuta i ostavite da se ohlade.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr