gastro postao
Želite li se malo poigrati sastojcima, možete upotrijebiti i zobene pahuljice s komadićima čokolade, lješnjaka ili badema
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 106
Potrebno vam je
- 65 g maslac, slani
- 150 g zobene pahuljice
- 100 g marelice, sušene
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 1 prstohvat klinčići u prahu
- 10 g vanilin šećer
- 1 prstohvat sol
- limunova korica
Priprema
- Rastopite maslac u velikoj tavi. U njoj, miješajući, lagano popržite zobene pahuljice. Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade. Marelice narežite na komadiće.
- Umutite jaje, šećer, cimet, mljevene klinčiće, vanilin šećer i sol. Potom umiješajte zobene pahuljice, suho voće i limunovu koru.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite papirom lim za pečenje. Mokrom žlicom stavite na lim hrpice tijesta. Kolačići se tijekom pečenja malo rašire pa ostavite mjesta među hrpicama. Pecite oko 20 minuta i ostavite da se ohlade.
Izvor Skuhatćute