Kolutići od luka

Hrskave kolutiće od luka poslužite gostima za ugodno druženje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 76

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • 1 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Uspite brašno u zdjelu, dodajte prstohvat soli pa napravite rupu u sredini. Tu ubacite žutanjke i ulje.
  2. Izmiješajte u glatku smjesu dodajući mlijeko. Pokrijte i ostavite na hladnu mjestu 30 min.
  3. U međuvremenu narežite luk na kolutove debele otprilike 1 cm. Istucite bjelanjak pa ga dodajte smjesi.
  4. U posudi zagrijte ulje pa umačite luk u smjesu te pržite 3-4 min, dok ne postane zlatnosmeđi. Odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr