gastro postao
Hrskave kolutiće od luka poslužite gostima za ugodno druženje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 76
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- 1 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Uspite brašno u zdjelu, dodajte prstohvat soli pa napravite rupu u sredini. Tu ubacite žutanjke i ulje.
- Izmiješajte u glatku smjesu dodajući mlijeko. Pokrijte i ostavite na hladnu mjestu 30 min.
- U međuvremenu narežite luk na kolutove debele otprilike 1 cm. Istucite bjelanjak pa ga dodajte smjesi.
- U posudi zagrijte ulje pa umačite luk u smjesu te pržite 3-4 min, dok ne postane zlatnosmeđi. Odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute