Krekeri

Krekere je lako kupiti u trgovini, no oni doma pripremljeni imaju veću draž
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 0.75 šalica glatko brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 1 prstohvat bijeli papar
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 šalica parmezan
  • 5 žlica mileram
  • 1 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Prosijte brašno te dodajte ostale sastojke i bjeljanjak od kojega ste napravili snijeg. Zamijesite tijesto, oblikujte valjak promjera 2 cm i stavite u zamrzivač na 1 sat.
  2. Kad se tijesto stisnulo režite ga na 2-3 mm debljine te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva na 8-10 minuta

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr