Hrskavi i ukusni: Krekeri od parmezana i timijana

Stockfood
Spremite nešto sasvim drugačije vašim prijateljima kad ih sljedeći put pozovete na večeru.
Vidi originalni članak

Krekeri su nam međuobrok, spašavaju nas od gladovanja kada smo prezaposleni, a od dosade kada je film loš.

Slani krekeri s okusom parmezana i daškom timijana toliko su ukusni da ih možete jesti i same, bez umaka. Hrskave, ukusne i zdravije od svih grickalica koje možete kupiti, ovako pripremljene grickalice će oboriti s nogu sve vaše goste. Ova brzinska grickalica je i neopisivo ukusna zahvaljujući parmezanu u kombinaciji s timijanom. 

 

Brza grickalica Brzi domaći krekeri od samo 3 sastojka

 

omiljene grickalice Domaći krekeri - možeš ih grickati, umakati, na njih mazati...

 

Za njihovu pripremu potrebna su vam tek četiri sastojka - maslac, parmezan, brašno i timijan i pola sata vremena. 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 85 g parmezana
  • 1.5 šalice pšeničnog brašna
  • sol
  • 1 mala žlica svježeg timijana

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac pa mu dodajte parmezan, brašno, sol, timijan i papar. Umijesite tijesto u kuglu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Razvaljajte tijesto i izrežite željene oblike. Posložite ih na pobrašnjenu podlogu te pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Posjeti Gastro.hr