Krekeri su nam međuobrok, spašavaju nas od gladovanja kada smo prezaposleni, a od dosade kada je film loš.
Slani krekeri s okusom parmezana i daškom timijana toliko su ukusni da ih možete jesti i same, bez umaka. Hrskave, ukusne i zdravije od svih grickalica koje možete kupiti, ovako pripremljene grickalice će oboriti s nogu sve vaše goste. Ova brzinska grickalica je i neopisivo ukusna zahvaljujući parmezanu u kombinaciji s timijanom.
Za njihovu pripremu potrebna su vam tek četiri sastojka - maslac, parmezan, brašno i timijan i pola sata vremena.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 85 g parmezana
- 1.5 šalice pšeničnog brašna
- sol
- 1 mala žlica svježeg timijana
Priprema:
- Izmiksajte maslac pa mu dodajte parmezan, brašno, sol, timijan i papar. Umijesite tijesto u kuglu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Razvaljajte tijesto i izrežite željene oblike. Posložite ih na pobrašnjenu podlogu te pecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva.