Špajza 15. lipnja 2018.

Krekeri: Za grickanje, umakanje ili mazanje!

Krekeri od maslina i krema od avokada
gastro postao gastro.24sata.hr
Izuzetno se slažu sa sirom i čilijem ili posluženi uz slasne namaze, a u dobro zatvorenoj posudi svježinu će zadržati i do sedam dana.

Davne 1792. godine izumio ih je jedan američki pekar, a kako su zbog dugotrajnosti bili omiljeni među mornarima, u početku su ih zvali i mornarskim keksima

 

Možda vas zanima... Doručak i grickalica: Krekeri od zobenih pahuljica Recepti

 

Krekeri se tradicionalno rade od pšeničnog brašna, vode i soli koji se umijese u tijesto, a potom se dodaju ribani sirevi, špinat, gljive, slanina te razne sjemenke i usitnjeni orašasti plodovi. Da bi tijesto bilo što hrskavije, prije nego što ga oblikujete u krekere, ostavite ga da se stisne u hladnjaku barem pola sata. Prije pečenja možete ih izbuštiti vilicom i premazati žumanjkom kako bi dobili lijepu zlatnu boju. Osim u tijesto, sir ili sjemenke, posebno lana ili sezama, možete staviti na površinu krekera. 

 

Možda vas zanima... Za svaku priliku: Domaći krekeri sa sirom Recepti

 

Idealan su izbor za predjelo, osobito uz namaze. Najjednostavniji i najbrži namaz je onaj od svježeg sira. Pomiješajte svježi kravlji sir sa žlicom-dvije kiselog vrhnja i solju. Po želji možete dodati i vlasac ili češnjak. 

krekeri | Author: Thinkstock Thinkstock

Donosimo vam recepte za domaće krekere:

Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa

Hrskavi i ukusni: Krekeri od parmezana i timijana

Brzi domaći krekeri od samo 3 sastojka

Krekeri

Zeleni krekeri od špinata

Krekeri od maslina i krema od avokada

Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta

Krekeri

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.