Recepti 13. listopada 2014.

Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta

Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove hrskave kekse možete jesti same ili s paštetom iz kućne radinosti

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 711

Potrebno vam je

  • 1 šalica integralno brašno
  • 0.50 šalica glatko brašno
  • 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 0.50 šalica sjemenke suncokreta, pržene
  • 0.50 šalica zobene pahuljice
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 prstohvat prašak za pecivo
  • 1 prstohvat češnjak u prahu
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 dl voda
  • kim
  • origano

Priprema

  1. Sve sastojke osim vode i ulja stavite u posudu i izmiješajte na suho pa dodajte ulje i vodu i umijesite tijesto.
  2. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, po mogućnosti u hladnjaku.
  3. Kad se tijesto odmori razvaljajte ga na debljinu oko 2 milimetra i to između kuhinjske folije jer je tijesto malo ljepljivo.
  4. Izrežite tijesto na željene oblike, posipajte po želji (u mom slučaju su to kim i origano) i stavite u zagrijanu pećnicu na negdje 170 stupnjeva oko 20 minuta. ( Preporučujem keramičku posudu za pečenje jer se ništa ne lijepi i ne treba dodatna masnoća za pečenje,a i običan papir za pečenje je isto dobra opcija).
  5. Kad se ohlade, poslužite ih ili same ili s nekom paštetom, na primjer od graha, slanutka ili tune

Izvor Dalibor Gelenđer

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.