gastro postao
Ove hrskave kekse možete jesti same ili s paštetom iz kućne radinosti
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 711
Potrebno vam je
- 1 šalica integralno brašno
- 0.50 šalica glatko brašno
- 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 0.50 šalica sjemenke suncokreta, pržene
- 0.50 šalica zobene pahuljice
- 0.50 mala žlica sol
- 1 prstohvat prašak za pecivo
- 1 prstohvat češnjak u prahu
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 1 dl voda
- kim
- origano
Priprema
- Sve sastojke osim vode i ulja stavite u posudu i izmiješajte na suho pa dodajte ulje i vodu i umijesite tijesto.
- Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, po mogućnosti u hladnjaku.
- Kad se tijesto odmori razvaljajte ga na debljinu oko 2 milimetra i to između kuhinjske folije jer je tijesto malo ljepljivo.
- Izrežite tijesto na željene oblike, posipajte po želji (u mom slučaju su to kim i origano) i stavite u zagrijanu pećnicu na negdje 170 stupnjeva oko 20 minuta. ( Preporučujem keramičku posudu za pečenje jer se ništa ne lijepi i ne treba dodatna masnoća za pečenje,a i običan papir za pečenje je isto dobra opcija).
- Kad se ohlade, poslužite ih ili same ili s nekom paštetom, na primjer od graha, slanutka ili tune
Izvor Dalibor Gelenđer