gastro postao
Krekere je lako kupiti u trgovini, no oni doma pripremljeni imaju veću draž
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 218
Potrebno vam je
- 0.75 šalica glatko brašno
- 1 mala žlica sol
- 1 prstohvat bijeli papar
- 3 žlica maslac, slani
- 1 šalica parmezan
- 5 žlica mileram
- 1 kom bjelanjak kokošji
Priprema
- Prosijte brašno te dodajte ostale sastojke i bjeljanjak od kojega ste napravili snijeg. Zamijesite tijesto, oblikujte valjak promjera 2 cm i stavite u zamrzivač na 1 sat.
- Kad se tijesto stisnulo režite ga na 2-3 mm debljine te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva na 8-10 minuta