Recepti 13. listopada 2014.

Krekeri

Krekeri
gastro postao gastro.24sata.hr
Krekere je lako kupiti u trgovini, no oni doma pripremljeni imaju veću draž

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 0.75 šalica glatko brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 1 prstohvat bijeli papar
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 šalica parmezan
  • 5 žlica mileram
  • 1 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Prosijte brašno te dodajte ostale sastojke i bjeljanjak od kojega ste napravili snijeg. Zamijesite tijesto, oblikujte valjak promjera 2 cm i stavite u zamrzivač na 1 sat.
  2. Kad se tijesto stisnulo režite ga na 2-3 mm debljine te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva na 8-10 minuta

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.