Ponesite ih na posao, grickajte uz fini sir, pršut ili neki namaz koji volite, ovi krekeri fantastični su za doručak, ručak ili večeru. U osnovnu smjesu možete dodati i začine koje volite, a recept obavezno zapišite i više puta da ga možete dijeliti. Jer, iz mog iskustva, svatko tko proba ove krekere, želi ih peći odmah!
Sastojci:
1 kg oštrog brašna
500g maslaca
2 kocke svježeg kvasca
500 ml mlijeka
Dobar prstohvat soli, papar (mljeveni)
2 jaja
Sezam, kim, krupno mljeveni papar, mak, krupna sol i sl. (po želji)
Priprema:
1. Kvasac dižite u 200ml toplog mlijeka, uz žličicu šećera i žličicu brašna.
2. Brašno i sol prosijte.
3. U brašnu razmrvite sav maslac da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
4. Dignuti kvasac dodajte u smjesu s brašnom i maslacem, zamijesite tijesto – ako je potrebno, dodajte ostatak mlijeka. Tijesto mora biti masno, srednje tvrdo. Tijesto se ne diže.
5. Tijesto podijelite na pola, svaku polovicu razvaljajte na debljinu otprilike 0.5 cm.
6. Režite tijesto na željene oblike, ja radim trakice.
7. Svaku trakicu premažite razmućenim jajetom i posipajte sezamom, kimom, makom – po želji.
8. Pecite na 180°C, otprilike 7 minuta, da trakice poprime zlatnu boju.
Anju možete pratiti i na njezinom blogu SweetHeartSweets i Facebook stranici.