gastro postao
Sjajna ljetna grickalica., a za dodatnu aromu umijesite ih s ružmarinom ili s nekim drugim mirodijama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 446
Potrebno vam je
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom limun
- 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- papar
- 2 dl mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g masline, crne
- 1 kom prašak za pecivo
Priprema
- Kremu od avokada pripremite prije nego što ispečete krekere tako da poluzreli avokado očistite, izrežete na kockice te odmah pokapate limunovim sokom kako ne bi potamnio.
- Dodajte vrhnje, začinite solju i paprom po ukusu te usitnite štapnim mikserom u jednoličnu kremu. Ostavite u hladnjaku da se ohladi.
- Krekere pripremite tako da umiješate tijesto od brašna, praška za pecivo, soli i sjeckanih maslina. Zagrijte mlijeko i u njemu postupno otopite maslac. Pripazite da ne provre te umiješajte u tijesto dodajući ravnomjerno crne masline koje ste nasjeckali.
- Razvaljajte tijesto, izrežite na pravokutnike i probušite vilicom na više mjesta. Pecite na plehu pokrivenom papirom za pečenje 12 do 15 minuta na 175 stupnjeva kako se krekeri ne bi zalijepili.
- Ventilaciju u pećnici smanjite da ne otpuše nježne i prhke krekere.
- Složite sendvič od nekoliko slojeva umećući između krekera kremu od avokada.