Recepti 13. listopada 2014.

Krekeri od maslina i krema od avokada

Krekeri od maslina i krema od avokada
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajna ljetna grickalica., a za dodatnu aromu umijesite ih s ružmarinom ili s nekim drugim mirodijama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 kom limun
  • 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • papar
  • 2 dl mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g masline, crne
  • 1 kom prašak za pecivo

Priprema

  1. Kremu od avokada pripremite prije nego što ispečete krekere tako da poluzreli avokado očistite, izrežete na kockice te odmah pokapate limunovim sokom kako ne bi potamnio.
  2. Dodajte vrhnje, začinite solju i paprom po ukusu te usitnite štapnim mikserom u jednoličnu kremu. Ostavite u hladnjaku da se ohladi.
  3. Krekere pripremite tako da umiješate tijesto od brašna, praška za pecivo, soli i sjeckanih maslina. Zagrijte mlijeko i u njemu postupno otopite maslac. Pripazite da ne provre te umiješajte u tijesto dodajući ravnomjerno crne masline koje ste nasjeckali.
  4. Razvaljajte tijesto, izrežite na pravokutnike i probušite vilicom na više mjesta. Pecite na plehu pokrivenom papirom za pečenje 12 do 15 minuta na 175 stupnjeva kako se krekeri ne bi zalijepili.
  5. Ventilaciju u pećnici smanjite da ne otpuše nježne i prhke krekere.
  6. Složite sendvič od nekoliko slojeva umećući između krekera kremu od avokada.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.