Krem juha od mrkve

S nagradne igre portala Zdrava Krava stiže recept za zdravu i finu juhicu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 212

Potrebno vam je

  • 1.20 l pileći temeljac
  • 1000 g mrkva, crvena
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • peršin, list
  • korijander
  • 1 žličica slatki curry
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kapi ulje maslinovo

Priprema

  1. U skuhani pileći temeljac dodajte mrkvu i jednu veću oguljenu jabuku da juha ne bude prejaka.
  2. Pred kraj ubacite listove peršina i malo korijandera u zrnu. Za još bolji okus juhe dodajte i malo slatkog curryja u prahu i svježe mljeveni crni papar. Ako juha nije dovoljno slana dodajte soli ili mješavinu suhih začina, iako je sama kocka za juhu dovoljno slana.
  3. Temeljac procijedite, zatim izmiksajte mrkvu i procijeđeni temeljac u multipraktiku dok ne dobijete željenu gustoću. Možete dodati i kap domaćeg maslinovog ulja. Napomena: juha ne smije biti previše rijetka i mora biti dobro izmiksana, a ostatak temeljca možete zalediti pa iskoristiti neki drugi put.

S nagradne igre portala Zdrava Krava stiže recept za zdravu i finu juhicu

Izvor Monika Šuput

Posjeti Gastro.hr