Krema od mascarponea s jagodama i pahuljicama

Pomiješajte jagode, mascarpone i pahuljice za divan desert kojem nitko neće moći odoljeti.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 381

Ostali sastojci

  • 250 g jagode
  • 1 kom vanilin šećer
  • 100 g muesli

Potrebno vam je

  • 250 g mascarpone
  • 2 čaša vrhnje kiselo (20% masti)
  • 100 g šećer, u prahu
  • 1 kom vanilin šećer

Priprema

  1. Jagode operite, ocijedite, uklonite im peteljke i narežite na ploške. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilin šećerom.
  2. Napravite kremu od sira tako da lagano izmiješate sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer.
  3. Pripremite dublje čaše i izlijte na dno malo kreme pa preko nje složite zašećerene jagode. Pospite ih hrskavim pahuljicama te ponovite još jedan red sira i jagoda. Na vrh stavite pahuljice. Stavite u hladnjak dok se desert ne stisne.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr