gastro postao
Pomiješajte jagode, mascarpone i pahuljice za divan desert kojem nitko neće moći odoljeti.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 381
Ostali sastojci
- 250 g jagode
- 1 kom vanilin šećer
- 100 g muesli
Potrebno vam je
- 250 g mascarpone
- 2 čaša vrhnje kiselo (20% masti)
- 100 g šećer, u prahu
- 1 kom vanilin šećer
Priprema
- Jagode operite, ocijedite, uklonite im peteljke i narežite na ploške. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilin šećerom.
- Napravite kremu od sira tako da lagano izmiješate sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer.
- Pripremite dublje čaše i izlijte na dno malo kreme pa preko nje složite zašećerene jagode. Pospite ih hrskavim pahuljicama te ponovite još jedan red sira i jagoda. Na vrh stavite pahuljice. Stavite u hladnjak dok se desert ne stisne.
Izvor Skuhatćute