Kuhane kruške

Obogatite jednu dnevnu porciju voća ovim ukusnim receptom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 83

Potrebno vam je

  • 3 kom kruška (cijela)
  • 50 g šećer, kristal
  • 3 žličica mljeveni cimet
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Zrele kruške ogulite i stavite u hladnu vodu da ne potamne.
  2. U posudi zakuhajte vodu sa šećerom, cimetom i koricom 1 limuna. Dodajte kruške i pokriveno kuhajte dok kruške ne budu mekane.
  3. Izvadite kruške, poslažite u zdjelu tako da peteljke stoje gore.
  4. U umak dodajte još malo šećera i kuhajte dok ne zgusne.
  5. Umakom prelijte kruške i poslužite s kriškom plemenitog sira, svježom rikulom i orasima.
Posjeti Gastro.hr