Kukuruzni kruh

Miris topline koji nudi svježe pečeni kruh vraća u prošlost
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 397

Potrebno vam je

  • 200 g kukuruzno brašno ( isklicano )
  • 200 g oštro brašno
  • 200 g glatko brašno
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 4 mala žlica sol
  • 7.50 dl voda
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom suhi kvasac

Priprema

  1. Napraviti kvasac (postupak ako je svježi: otopiti i pričekati 10-15 min) ako je suhi samo ga otopiti.
  2. Prosijati brašno: kukuruzno, bijelo oštro i bijelo glatko, dodati sol, šećer, mlaku vodu, ulje, mlijeko.
  3. U ugašenoj pećnici zagrijanoj na 60 stupnjeva pustiti tijesto da se diže.
  4. Nakon 15 min ponovno izmijesiti i staviti kruh u kalupe, peći cca 1 sat na 170 stupnjeva i odmah nakon što se ispeče izvaditi iz kalupa i poškropiti s hladnom vodom.

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr