I anđeli bi jeli ovaj kolač, toliko je lagan i pahuljast!

Taryn's Tasting Table/Pinterest Angel food cake
Angel food cake odlično ide uz svježe voće po izboru, tučeno slatko vrhnje, marmeladu... A njegov okus, osim vanilijom, možeš obogatiti i aromama citrusa, badema, kokosa te začinima poput cimeta
Vidi originalni članak

Jede ti se nešto slatko, a sve ti se čini preteško? Nema lakšeg od anđeoskog kolača (Angel food cake), pahuljastog, laganog i prozračnog deserta…  Ma i anđeli bi ga jeli! Svoju prozračnu teksturu ovaj kolač duguje dobro izmiksanim bjelanjcima, bez dodatka masnoće i teških žumanjaka.

Špajza Istucite savršeno bjelanjke - sada i zauvijek!

Anđeoski kolač oplemeni raznim začinima

Iako se najčešće priprema s vanilijom, ovaj kolač zapravo se može pripremiti koristeći i druge arome, poput aroma citrusa, badema ili kokosa (za to možeš koristiti i kokosovo brašno), dok za čokoladnu verziju u ovaj recept možeš dodati kakao prah. Također, okus anđeoskog kolača možeš oplemeniti začinima poput cimeta, muškatnog oraščića ili klinčića u prahu.

Ako se još ne možeš odlučiti da pripremiš anđeoski kolač, imamo dvije dobre vijesti koje će sigurno prevagnuti u korist ove lagane slastice - za pripremu i pečenje trebat će ti samo 50 minuta, a u njoj mogu uživati i oni koji su na dijeti jer porcija ima samo 209 kalorija, 0,3 g masnoće i  0 g kolesterola.

Za savršenu teksturu anđeoskog kolača, kristal šećer možeš zamijeniti šećerom u prahu. Također, nikako nemoj izbjegavati prosijavanje brašna, kako u kolaču ne bi bilo grudica.

Žumanjke koji ti ostanu od ovog kolača iskoristi u nekom od niže navedenih recepata:

Koji ćeš izabrati? Što s viškom žumanjaka? Donosimo ti četiri slasna rješenja

 

Posjeti Gastro.hr