Ledena pita od jagoda

Jagode, Oreo keksi i svježi sir u savršenoj ljetnoj kombinaciji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 285

Ostalo

  • 300 g oreo keksi
  • 100 g maslac, neslani

Potrebno vam je

  • 10 g zelatina
  • 500 g jagode
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 150 ml vrhnje za šlag
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 g šećer, kristal

Priprema

  1. Sameljite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Okrugli kalup obložite plastičnom folijom. Preko nje utisnite na dno smjesu od keksa. Obložite i rubove kalupa. Želatinu pripremite prema uputama na omotu.
  2. Jagode operite, ocijedite i izmiksajte. Protisnite kroz sito i ostavite sa strane. Sir dobro izmiksajte električnom mješalicom, dodajte vrhnje i dva žumanjka.
  3. Smjesi dodajte otopljenu želatinu. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dodajte žlicu po žlicu šećera i tucite dalje, dok smjesa ne postane čvrsta, glatka i sjajna. Smjesu od sira dodajte u snijeg od bjelanjaka, pomiješajte i ostavite da se malo zgusne.
  4. Dodaje smjesu od jagoda lagano miješajući. Prekrijte smjesom podlogu od keksa i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati. Prije posluživanja otvorite kalup i polako odvojite ledenu pitu od dna kalupa te prebacite na pladanj. Ostavite je neka se blago odmrzne i ukrasite šlagom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr