gastro postao
Jagode, Oreo keksi i svježi sir u savršenoj ljetnoj kombinaciji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 285
Ostalo
- 300 g oreo keksi
- 100 g maslac, neslani
Potrebno vam je
- 10 g zelatina
- 500 g jagode
- 200 g sir kravlji svježi (cottage)
- 150 ml vrhnje za šlag
- 2 kom jaje kokošje
- 125 g šećer, kristal
Priprema
- Sameljite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Okrugli kalup obložite plastičnom folijom. Preko nje utisnite na dno smjesu od keksa. Obložite i rubove kalupa. Želatinu pripremite prema uputama na omotu.
- Jagode operite, ocijedite i izmiksajte. Protisnite kroz sito i ostavite sa strane. Sir dobro izmiksajte električnom mješalicom, dodajte vrhnje i dva žumanjka.
- Smjesi dodajte otopljenu želatinu. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dodajte žlicu po žlicu šećera i tucite dalje, dok smjesa ne postane čvrsta, glatka i sjajna. Smjesu od sira dodajte u snijeg od bjelanjaka, pomiješajte i ostavite da se malo zgusne.
- Dodaje smjesu od jagoda lagano miješajući. Prekrijte smjesom podlogu od keksa i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati. Prije posluživanja otvorite kalup i polako odvojite ledenu pitu od dna kalupa te prebacite na pladanj. Ostavite je neka se blago odmrzne i ukrasite šlagom.
Izvor Skuhatćute