Ledena voćna torta – savršeno osvježenje kojem ne brojimo kalorije!

Shutterstock Ledena torta
Ako tražiš drugačiju slasticu koja će te u trenu rashladiti, a opet je puna ljetnih okusa, ova sladoledna torta je pravi izbor!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g bresaka
  • 175 g šećera
  • 125 ml vode
  • 500 g mascarponea
  • 5 žlica likera od bresaka
  • 600 g slatkog vrhnja

Sezonsko voće Iskoristi breskve na pet slasnih načina

Priprema:

  1. Breskve razreži na 8 komada, stavi ih na pladanj obložen papirom za pečenje i potom zamrzni.
  2. Pomiješaj šećer sa 125 ml vode te skuhaj bistri sirup. Ostavi da se ohladi.
  3. Kremasto pomiješaj mascarpone pa umiješaj sirup i 5 žlica likera od bresaka. Izradi slatko vrhnje i umiješaj ga.
  4. Kalup (25 cm) obloži folijom. Stavi na to kremu, zagladi je i potom ostavi 4 sata u zamrzivaču. Tortu izvadi 45 minuta prije posluživanja da se malo otopi.
Posjeti Gastro.hr