gastro postao
Ako tražiš drugačiju slasticu koja će te u trenu rashladiti, a opet je puna ljetnih okusa, ova sladoledna torta je pravi izbor!
Sastojci:
- 400 g bresaka
- 175 g šećera
- 125 ml vode
- 500 g mascarponea
- 5 žlica likera od bresaka
- 600 g slatkog vrhnja
Priprema:
- Breskve razreži na 8 komada, stavi ih na pladanj obložen papirom za pečenje i potom zamrzni.
- Pomiješaj šećer sa 125 ml vode te skuhaj bistri sirup. Ostavi da se ohladi.
- Kremasto pomiješaj mascarpone pa umiješaj sirup i 5 žlica likera od bresaka. Izradi slatko vrhnje i umiješaj ga.
- Kalup (25 cm) obloži folijom. Stavi na to kremu, zagladi je i potom ostavi 4 sata u zamrzivaču. Tortu izvadi 45 minuta prije posluživanja da se malo otopi.