Ledeni desert s kavom

Ljubitelji kave u ljetnim mjesecima, osim u ledenoj kavi, utjehu mogu pronaći i u ovakvim desertima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 195

Potrebno vam je

  • 180 ml mlijeko, kondenzirano
  • 50 g kava, mljevena
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Otopite kavu i šećer u hladnome mlijeku. Pomiješajte sve s kondenziranim mlijekom. Nakon toga dobro istucite vrhnje.
  2. Kad postane čvrsto, polako mu kružnim pokretima umiješajte kavu s mlijekom. Stavite smjesu u male četvrtaste kalupe, kalupe za muffine ili cupcakese.
  3. Ostavite u hladnjaku preko noći. Izvrnite semifreddo iz kalupa na tanjur pa popsite s malo kave ili ribane čokolade.Za domaće kondenzirano mlijeko pomiješajte 60 g maslaca, 120 g šećera u prahu i 400 g mlijeka u prahu. Zagrijte 240 ml vode. Sve stavite u blender i miksajte oko dvije minute dok se ne zgusne. Čuvajte u hladnjaku.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr