Liker od bazginih bobica

Thinkstock
Od zrelih crno-ljubičastih bobica bazge pravi se još i sok, kao i vino, marmelada te džemovi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 193

Potrebno vam je

  • 2 šalica bazgove bobice
  • 7.50 dl vodka
  • 3 kom limunova korica
  • 0.25 šalica šećer, kristal

Priprema

  1. Stavite bobice u staklenku i prelijte ih votkom. Dodajte komadiće limunove kore velike nekoliko cm (ali bez gorkoga bijelog sloja), dobro zatvorite staklenku i ostavite najmanje mjesec dana (može i do šest mjeseci) da stoji. Što ih dulje ostavite da se namaču, to će piće imati jači okus.
  2. Sadržaj staklenke procijedite kroz gazu u drugu staklenku ili bocu pa dodajte šećer (najmanje 1/4 šalice, a može i više). Dobro promućkajte i ostavite piće još nekoliko dana (ili tjedana) da odstoji. Kad se šećer razgradi, liker je spreman za posluživanje.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr