gastro postao
Od zrelih crno-ljubičastih bobica bazge pravi se još i sok, kao i vino, marmelada te džemovi
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 2 šalica bazgove bobice
- 7.50 dl vodka
- 3 kom limunova korica
- 0.25 šalica šećer, kristal
Priprema
- Stavite bobice u staklenku i prelijte ih votkom. Dodajte komadiće limunove kore velike nekoliko cm (ali bez gorkoga bijelog sloja), dobro zatvorite staklenku i ostavite najmanje mjesec dana (može i do šest mjeseci) da stoji. Što ih dulje ostavite da se namaču, to će piće imati jači okus.
- Sadržaj staklenke procijedite kroz gazu u drugu staklenku ili bocu pa dodajte šećer (najmanje 1/4 šalice, a može i više). Dobro promućkajte i ostavite piće još nekoliko dana (ili tjedana) da odstoji. Kad se šećer razgradi, liker je spreman za posluživanje.
Izvor Skuhatćute