Limun kocke za sve ljubitelje slatko-kiselkastih okusa

Guliver/Shutterstock
Klasika kojoj se uvijek rado vraćamo.
Vidi originalni članak

Za sve ljubitelje limuna i njegovog kiselkastog okusa donosimo ti jedan slatko-kiseli recept za možda tvoj novi, omiljeni desert.

 

par minuta posla Sočni muffini s limunom i makom za doručak ili desert

 

Slasne i osvježavajuće, limun kocke idealan su recept ususret proljeću. Bilo da spremaš slasticu za prijateljsko druženje ili popodnevni desert, ove će žute kocke biti odličan izbor! Toliko su fine da se samo tope u ustima, a jednom kada ih probaš, nećeš moći stati.

Sastojci:

  • 200 g maslaca 
  • 400 g šećera 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 150 mL soka od limuna
  • šećer u prahu 

 

Mama drama Za zaljubljene: Cupcakes s limunom i svježim sirom

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Lim za pečenje veličine 20 x 30 centimetra namaži maslacem.
  3. Kako bi napravila koru, u srednje veliku zdjelu stavi maslac, 100 grama šećera, ekstrakt vanilije i sol. Umuti električnim mikserom. Dodaj 260 grama brašna i nastavi miješati dok ne dobiješ mekano tijesto. Zatim ga prebaci u lim za pečenje i poravnaj ga.
  4. Kore peci 15 do 18 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Za vrijeme dok se kora peče, pripremi nadjev.
  5. U veliku zdjelu stavi jaja, 300 grama šećera, malo limunove korice i limunov sok. Umuti dok smjesa ne postane glatka. Zatim u posudu prosij 40 grama brašna. Umuti dok se brašno u potpunosti ne sjedini s ostatkom smjese.
  6. Izvadi lim s korama iz pećnice, a preko kora prelij nadjev.
  7. Ponovno ga stavi u pećnicu, na srednju policu.
  8. Peci 30 do 35 minuta. Punjenje možeš provjeriti i čačkalicom, ako ona izlazi suha kolač je pečen.
  9. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi. Zatim ih prebaci u hladnjak na najmanje dva sata prije nego ih narežeš i poslužiš.
  10. Neposredno prije posluživanja presipaj ih šećerom u prahu.

Posjeti Gastro.hr