Lisnato s espresso-kremom, bijelom čokoladom i cimetom

Neodoljivi zalogaji s aromom cimeta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 30

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 150 g krem sir
  • 0.50 žličica kava instant
  • 0.50 žličica šećer, kristal
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 0.50 šalica bijela čokolada

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato tijesto u pravokutnik širok 20 centimetara te oko dva i pol centimetra debljine.
  2. U srednje velikoj zdjeli ručnom miješalicom promiješajte krem-sir dok ne dobijete glatku smjesu, otprilike dvije, tri minute. Dodajte espresso, šećer i cimet te dobro izmiješajte sastojke.
  3. Pomoću lopatice rasporedite smjesu preko cijelog tijesta. Pospite naribanom bijelom čokoladom. Uvijajte tijesto od kraja pravokutnika prema sredini, kao da rolate savijaču. Ostavite da se "odmara" 15 minuta. Izrežite na kriške i rasporedite u lim koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite kolačiće od šest do osam minuta. Okrenite ih i vratite u pećnicu te pecite još četiri, pet minuta. Ostavite ih da se ohlade.
Posjeti Gastro.hr