Ljetni kolač

Lagani ljetni osvježavajući kolač
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Sastojci

  • 1 kg breskvi
  • 2 jaja
  • 1 čaša (2dcl) šećera
  • 2 čaša vrhnja
  • 2 čaša brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šečer
  • 1 dl ulja
  • šečer u prahu

Priprema

  1. Pomiješati šećer, vanilin šećer i jaja, dodati vrhnje i ulje te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, dobro izmiješati u glatku smjesu i malo posoliti.
  2. Uliti masu u lim za pečenje (premazan uljem i posut brašnom), zapeći u pećnici 5-7 min, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi. Nastaviti peći na temperaturi 170 C jos 35min.. (dok se lagano ne zažari)
  3. Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.
Posjeti Gastro.hr