gastro postao
Lagani ljetni osvježavajući kolač
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Sastojci
- 1 kg breskvi
- 2 jaja
- 1 čaša (2dcl) šećera
- 2 čaša vrhnja
- 2 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šečer
- 1 dl ulja
- šečer u prahu
Priprema
- Pomiješati šećer, vanilin šećer i jaja, dodati vrhnje i ulje te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, dobro izmiješati u glatku smjesu i malo posoliti.
- Uliti masu u lim za pečenje (premazan uljem i posut brašnom), zapeći u pećnici 5-7 min, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi. Nastaviti peći na temperaturi 170 C jos 35min.. (dok se lagano ne zažari)
- Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.