Lubenica, rukola i feta sir - spoj za pamćenje

Thinkstock
Za pripremu ove neobične salate trebat će vam manje od 15 minuta, a zatim ćete uživati u genijalnim, osvježavajućim ljetnim okusima.
Vidi originalni članak

Naoko nespojive namirnice na vaš će stol donijeti genijalnu kombinaciju okusa. Osvježavajuća i slatka lubenica na divan će se način spojiti s feta sirom, dok će rukola na sjajan način upotpuniti salatu.

 

MLJAC! Grilana lubenica kao predjelo i desert

 

Dodajte i malo kiseline iz limuna, pa i žličicu maslinovog ulja, a zatim salatu poslužite uz mesne i riblje delicije ili kao osvježavajuće predjelo.

 

morate isprobati! Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća

 


Potrebno vam je:

  • 2 žlice sjemenki suncokreta
  • 800 g lubenice
  • 180 g feta sira
  • 3 šake rukole
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice nasjeckanog origana
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Sjemenke suncokreta na suho pržite 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
  2. U velikoj posudi za serviranje lagano izmiješajte na kockice lubenicu i feta sir te listove rukole.
  3. U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i nasjeckani origano i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom, vodeći pri tom računa da je feta sir već slan. 
  4. Prelijte dressing preko salate i dobro izmiješajte
  5. Pospite preprženim sjemenkama suncokreta i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr